Prijs academiejaar 2010 - 2011

Prijs zuster Leontine Academiejaar 2010-2011

 

 

Carmino Van Meerhaeghe krijgt allereerste prijs

Fonds Zuster Leontine

 

Carmino Van Meerhaeghe, student van de BaNaBa in de Palliatieve Zorg aan de Hogeschool-Universiteit Brussel, is de allereerste laureaat van de prijs van het Fonds Zuster Leontine. Hij kreeg op 27 oktober 2011 die onderscheiding voor zijn eindwerk “Kan of moet dat nu nog? Seksualiteit en intimiteit: taboe in de palliatieve zorg?”.

 

Voor zijn eindwerk onderzocht Van Meerhaeghe op welke manier palliatief verpleegkundigen de onderwerpen seksualiteit en intimiteit van de patiënt en zijn of haar omgeving benaderen. Hij deed dat door een enquête af te nemen bij verpleegkundigen die werken op een palliatieve eenheid.

 

Daarbij kwam hij tot het besluit dat er nog altijd een taboe heerst rond seksualiteit en intimiteit binnen de palliatieve zorg. Hij hoopt dan ook dat zijn eindproef een eerste aanzet kan vormen voor verpleegkundigen om het thema op een respectvolle manier bespreekbaar te maken.

 

De prijs van het Fonds Zuster Leontine moet hem alvast een steuntje in de rug geven.

Het fonds hoopt dat op die manier de uitdagingen voor de toekomst, zoals het doorbreken van het taboe rond seksualiteit, gezamenlijk kunnen worden aangepakt.

 

 

 

Copyright © Stanley media 2014